Parcours Broekhuis Harderrun

Start en Finish bij Sportcentrum de Sypel

Sponsoring: Broekhuis

Parcours: Voor individuele lopers

Start op de Parkweg tussen Sportcentrum de Sypel en Estrado. De eerste kilometer lopen we op de Vondellaan.

Stadsdennen

We slaan af naar links op de J.P. Heijelaan waar we na een mooie bocht rechtsaf slaan de A.M. de Jonglaan op, aan het einde draaien we naar links de P.C. Bouterselaan op. Wanneer we rechtsaf de Alberdingk Thijmlaan op rennen zitten er alweer 2 km van de ronde op. Op de rotonde die de Newtonweg kruist gaan we rechtdoor de Zeebuurt in.

 

Zeebuurt

Op de T-splitsing gaan de linksaf de Mandenmakersstraat op, waarna we rechts de Jan van Leeghwaterstraat in schieten. Aan het einde naar rechts en gelijk links, alom gezelligheid in deIngenieur Lelystraat. Op de eerste kruising links de Laan 1940-1945 in. Die rennen we uit tot de T splitsing met de Hogeweg ook wel bekend als de Zuiderzee Route. Hier staat een waterpunt!

Binnenstad

We kruizen de Kuipwal en rennen de binnenstad in via de Grote Poortstraat. We gaan linksaf deSchoenmakersstraat in en rennen vervolgens de Luttekepoortstraat in. Bijna aan het einde gaan we rechts de Doelenstraat in waar we langs de stadsmuur lopen. Alwaar de ingang van de parkeerplaats bij het Klooster is slaan we linksaf richting de Vitringasingel daar gaan we gelijk het bruggetje over en komen langs de kerk (aan de achterzijde) op het Hogepad. Er zit alweer 4 km in de benen.

Park

Het Hogepad gaat over in het Clarendalpad. Aan het einde van het park steken we de Verkeersweg over naar de Sypel. Trek nog even een sprintje op de Couperuslaan en finish is in zicht: de Parkweg!

 

Afstand

De route op het plaatje is +- 5km. De route wordt afhankelijk van de 5, 10 of 15 km 1, 2 of 3 keer gelopen.